Welkom

Het bestuur van de KBO Roermond heet u van harte welkom.

KBO Roermond is een van de grotere seniorenverenigingen in Roermond, en maakt  als enige deel uit van de provinciale bond KBO Limburg die de belangenbehartiging voor senioren ook landelijk hoog in het vaandel heeft.

KBO Roermond biedt, buiten belangenbehartiging en dienstverlening, op lokaal niveau regelmatig een activiteit/samenzijn aan.
We werken nauw samen in Roermond met welzijnsorganisaties (o.a. VIJF) en andere seniorenverenigingen als  Vereniging Donderberg 55+. Ook met de overige ouderenverenigingen is goed contact in de Raad van Ouderen Roermond en het Maatschappelijke Platform Roermond.
De gemeente Roermond steunt KBO Roermond in haar doelstelling met een waarderingssubsidie.

Waarom lid worden, lid zijn of lid blijven?
Nederland telt nu ruim 3 miljoen senioren (50+) en dat worden er steeds meer.
Hieruit blijkt het grote belang van een goed georganiseerde seniorenorganisatie zoals de KBO Limburg.  KBO Limburg is een van de 5 provinciale KBO-Bonden in Nederland die per einde december 2022 samen uit de Unie KBO stapten om per 1-1-2023 een nieuwe samenwerking te vormen voor hun > 210.000 leden. Samen, met KBO Noord Holland, KBO Gelderland, KBO Overijssel en KBO Noord Brabant noemen zij zich Senioren Netwerk Nederland, en samen worden zij landelijk gesprekspartner namens de senioren.
KBO Limburg komt op voor zowel de jongere als de oudere senior.
Dat is hard nodig! Laten we dat zo te houden!

KBO Roermond staat voor
Katholieke Bond voor Ouderen

maar ook voor
Kracht – Betrokken – Ondernemend

Kennis – Beleving –  Ontspanning

of gewoon
Kom Bij Ons.

Aan iedereen zelf de keuze die voor hem het beste past.

Wij zijn er voor ALLE senioren in de gemeente Roermond en omgeving van 50 jaar en ouder. Bezoek onze activiteiten op de thuislokatie  De Donderie aan de Donderbergweg 47.

Bent u nog geen lid maar heeft deze website/informatie wel uw interesse gewekt?
Wij sturen u op uw verzoek vrijblijvend informatie per mail; bij geen mailadres, vul het contactformulier in (zie contact) en stuur het op naar de secretaris.
Iedereen mag zich bij ons thuis voelen en is daarbij als lid hard nodig om onze afdeling groot, jong en levend te houden, zowel als vrijwilliger als ook als bestuurslid, en is van harte welkom.
Zijn er na het lezen nog vragen, neem dan gerust contact op met telefoonnr. 0475327007.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur KBO Roermond