Nieuws

Deze ‘nieuwspagina’ is een aanvulling op de maandelijkse fysieke ‘Nieuwsbrief’, maar geen vervanger voor deze Nieuwsbrief.
Nieuws kan ook door de leden worden aangeleverd.
Tekst  voor deze ‘nieuwspagina’ kunt u aanleveren via de samenstellers van de fysieke Nieuwsbrief en het bestuur, email amkoelen@ziggo.nl. 
Let op: de datum voorafgaande aan het artikel is de datum van plaatsing en niet de datum van de activiteit/evenement

24-4-2023: Bericht van de Sportservice van de gemeente Roermond

Een nieuw beweegconcept binnen de Gemeente Roermond: GoldenSports.

Wat is GoldenSports ?

GoldenSports is een nieuw eigentijds concept voor 55-plussers: wekelijkse trainingen, laagdrempelig, in de buurt, zonder verplichtingen per keer betalen, professionele begeleiding, ondersteuning door vrijwilligers én buiten in de openbare ruimte.

Hoe ziet een GoldenSports les eruit ?

 • Er wordt gestart met een gezamenlijke warming-up:
  de spieren worden losgemaakt en daarbij wordt gewerkt aan de conditie.
 • Daarna volgen er drie verschillende activiteiten:
  15 minuten balans- en coördinatieoefeningen,
  15 minuten spier- en lenigheidsoefeningen en
  15 minuten sport en spel.
 • Er wordt afgesloten met een cooling down
  om vervolgens samen een kop koffie of thee te drinken.

Wat zijn de kosten voor GoldenSports ?

In de maand mei (2023) is GoldenSports geheel gratis!

Vervolgens gaat u per les €4,50 betalen door middel van een strippenkaart.

Zodoende zit u niet vast aan een abonnement en kunt u per les betalen.

Aftrap GoldenSports

Datum:                        Vanaf 4 mei wekelijks op donderdagochtend

Tijd:                             10.00 – 11.00

Locatie:                       Park Hattem

Trainster:                    Beate Mühlenberg

Benodigdheden:         Makkelijk zittende kleding

Hopelijk zien we elkaar op donderdag 4 mei in Parkje Hattem!

22-4-2023: ALV d.d. 21-4-2023; tijdens deze ALV is door de leden unaniem dhr. Jos Derckx herkozen, er waren geen kandidaten voor andere bestuursfuncties.

1-4-2023: Nieuwsbrief KBO Limburg ; u kunt zich hier kosteloos op abonneren,
Mail naar info@kbolimburg.nl en u ontvangt rechtstreeks maandelijks alle info.

1-4-2023: Senioren Roermond Nieuwsbrief ; u kunt zich hier kosteloos op abonneren,
Mail naar info@seniorenroermond.nl en u ontvangt rechtstreeks maandelijks alle info.

1-4-2023: Voor al onze wandelaars een fijne lente en zomer gewenst

17 maart 2023: maandag 17 april a.s. van 19.00 tot 21.30 uur in Zalencentrum “De Donderie”, Donderbergweg 47, 6043 JA Roermond. Informatieavond ‘Het einde nabij’

Monuta Roermond organiseert samen met Groepspraktijk ’t Raadhuis Maasniel, De Zorggroep Hospice De Ark en Van Hecke Houben Notarissen Roermond, een gezamenlijke informatieavond ‘Het einde nabij’. Meer informatie en aanmelden De lezing is op Deelname is geheel kosteloos. Belangstellenden kunnen zich tot en met donderdag 13 april a.s opgeven via roermond@monuta.nl of via het telefoonnummer 0475-468150. Graag aangeven met hoeveel personen u wilt komen. Wanneer er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen, organiseert Monuta een extra informatieavond. Hierover krijgen deelnemers bericht. Noot voor de redactie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Beurskens 06-209 78 291 of pbeurskens@monuta.nl

13-3-2023: Bezoek de LENTEBEURS ROERMOND , 15 maart 2023 vind de 4e senioren infodag van “Senioren in het Groen” plaats in tuincentrum “bijStox”. Dit jaar in de vorm van een Lentebeurs, ook zal deze dag in het teken staan van Bewegen, ontspanning, digitalisering, verminderen van eenzaamheid en gezond eten. In tuincentrum “bijStox”.

Gepubliceerd op 20 november 2022Door senioreninhetgroen

13-3-2023: Voor alle senior-waterratten in Roermond

KOM ZWEMMEN BIJ 60 PLONS, GEZOND EN GEZELLIG ONDER ONS’.

Roermond, in deze gure en natte tijd van het jaar zullen veel ouderen de warmte binnenshuis opzoeken. Daardoor ontstaat het gevaar dat het noodzakelijk bewegen voor mensen van 55 jaar en ouder er bij inschiet. Een voor alle seizoenen zeer geschikte bewegingsvorm voor ouderen is zwemmen, omdat dit een activiteit is die men tot op hoge leeftijd kan blijven doen. Zwemvereniging 60 Plons Roermond biedt elke dinsdagmiddag een uur lang diverse activiteiten in zwembad De Roerdomp.

img

Wekelijks zwemuurtje voor 55-plussers

De zwemvereniging 60 Plons Roermond biedt de mogelijkheid aan 55-plussers uit Roermond en omgeving om iedere dinsdagmiddag van 14 uur tot 15  uur in het zwembad de Roerdomp gebruik te maken van de gehele accommodatie van het binnenbad. Naast vrij zwemmen kunt u deelnemen aan 30 minuten watergymnastiek onder deskundige leiding of gebruik te maken van de verschillende bubbelbaden of u lekker laten drijven in de waterbaan ! En dat alles bij hoge watertemperaturen van 28,5 °C in het wedstrijdbad en 31 °C in het recreatiebad.

Men is vrij om op ieder moment deel te nemen aan welke activiteit dan ook.

Door het gezamenlijk zwemmen of bewegen in het water worden ook de onderlinge sociale contacten bevorderd. Het motto van zwemvereniging 60 Plons Roermond is dan ook ‘KOM ZWEMMEN BIJ 60 PLONS, GEZOND EN GEZELLIG ONDER ONS’.

1-3-2023: uit de Nieuwsbrief van KBO Limburg, ook u kunt zich daarvoor aanmelden, stuur een email naar info@kbolimburg.nl

Overeenkomst in de maak over ledenvoordeel
De afgelopen weken hebben we de nodige vragen gekregen over hoe het nu zit met het ledenvoordeel. We zijn in overleg met KBO-Brabant om onze leden dezelfde voordelen te bieden als de Brabantse leden. Zowel via een webshop als ook op het gebied van bijvoorbeeld energie. We verwachten daar op korte termijn duidelijkheid over te kunnen bieden.
Nieuwsgierig? Kijk dan alvast op de ledenvoordeelpagina van KBO Brabant!
Seniorenmiddag Venloop donderdag 23 maart
De donderdag voor het Venloop weekend, worden senioren weer in het zonnetje gezet tijdens de speciale seniorenmiddag! Het programma ziet er veelbelovend uit. Deelnemers ontvangen een stempelkaart en kunnen diverse activiteiten doen zoals een fietsstoelen work-out, een quiz, Oud-Hollandse spelen en het parcours Stevig Staan. Er is muziek van het Joekskoor Toujours. Bij inlevering van de stempelkaart  zijn er prijsjes te winnen en na afloop is er voor iedereen een goodybag.
De Seniorenmiddag vindt plaats op 23 maart in het Ewals Cargo Care Paviljoen in het Julianapark in Venlo. Vanuit 2 richtingen rijdt er een gratis bus door de omliggende kernen (Belfeld, Steyl, Tegelen, Blerick EN Arcen, Lomm, Velden, Venlo). 

De normale prijs voor deelname is € 6,50 per persoon, inclusief een kop soep met een broodje bij binnenkomst en een kop koffie met een heerlijk stuk Limburgse vlaai in de pauze . KBO-leden krijgen een korting van €1,50.

Programma Seniorenmiddag
                 Inschrijven Seniorenmiddag

16-2-2023: Voor huishoudens die de energierekening niet kunnen betalen

Tijdelijk landelijk Noodfonds Energie. Op dinsdag 7 februari is het Tijdelijk Noodfonds Energie gelanceerd. Het is een aanvulling op bestaande maatregelen zoals het prijsplafond en de energietoeslag. U kunt een aanvraag indienen tot en met 31 maart 2023. Huishoudens kunnen een aanvraag indienen tot en met 31 maart 2023.  Voor meer informatie kijk op: www.noodfondsenergie.nl.
Als inwoners een afwijzing ontvangen, maar toch financiële hulp nodig hebben, kunnen ze contact opnemen met de gemeente via de knop ‘hulpvraag sociale zaken’ op de website. De gemeente heeft de uitslag van de Noodfonds check nodig om te kijken of u individuele bijzondere bijstand kunt aanvragen. Dat is een gemeentelijke regeling. Meer informatie over deze regeling staat op www.roermond.nl/energie/inwoners

9-2-2023: BeterOud nieuwsbrief van februari, met tips over wensen en behoeften van ouderen, advies van de Raad van Ouderen etc. Klik op https://cdn.flxml.eu om deze te lezen. Bron: BeterOud.

9-2-2023: Senioren Roermond nieuwsbrief van februari over o.a. Uulemiddag, 55+ café in Herten en nog meer in de agenda. Lees het hier https://shoutout.wix.com/Bron: Seniorenraad Roermond.

9-2-2023: Start van DE VOORZIENINGENWIJZER IN ROERMOND in het gemeentehuis

Met ondersteuning van de gemeente Roermond en de 3 grote woningcorporaties is dit een landelijke website waar iedereen met een lager inkomen, die toegang heeft op internet, zijn weg kan vinden naar alle mogelijke subsidies en bijdragen doch ook advies voor iedereen hoe dat aan te vragen. Heeft u geen toegang tot internet, ga dan naar de bibliotheek of een wijkgebouw waar ze die mogelijkheid wel hebben, bv bij VIJF of bel onze ouderenadviseur.

WWW.DATGELDTOOKVOORMIJ.NL leidt de gebruiker door het woud van mogelijkheden om hulp te vinden als dat dringend nodig is. Niet van loket naar loket doch via 1 aanvraag. Schroom niet en maak er gebruik van, meld u aan voor een controle check of u werkelijk alle voorzieningen gebruikt die er voor u mogelijk zijn. Als het antwoord aan het einde betekent dat er voor u verder niets extra’s is besef dan dat u dan een compliment krijgt.

26-1-2023: Gratis je verkeerskennis opfrissen? (Bron: KBO Limburg)

We willen allemaal zo lang mogelijk blijven autorijden. Zolang je dit kunt blijven doen, heb je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dat je mobiel blijft? Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan gratis meedoen met de VVN Opfriscursus Auto van Veilig Verkeer Nederland. In opdracht van de gemeente Roermond en in samenwerking met de lokale seniorenverenigingen organiseren we een opfriscursus verkeerskennis voor de ervaren automobilist. Ook is er de mogelijkheid voor deelnemers aan deze cursus om zich aan te melden voor een individuele praktijkrit in de eigen auto. (geheel vrijblijvend) Verdere informatie hierover ontvang je tijdens de cursus. De cursus is op (je wordt beide dagen verwacht):

Dinsdag 4 en 11 april 2023 tijdstip 9.30 – 11.30 uur in Herten

Ben je boven de 50, een ervaren verkeersdeelnemer en inwoner van de gemeente Roermond en is dit iets voor jou? Meld je dan uiterlijk een week voor aanvang van de cursus aan via onderstaande link of bel tijdens kantooruren met 088-5248850. https://vvn.nl/opfriscursusroermond Deelname is gratis, maar let op: vol=vol! Je ontvangt een week voor aanvang van de cursus een bevestiging met de locatiegegevens.

20-1-2023: BeterOud nieuwsbrief van januari: Meer bewegen, goede voornemens, subsidiemogelijkheden bij ZonMw. Klik op https://cdn.flxml.eu om deze te lezen. Bron: BeterOud.

2-1-2023: Senioren Roermond nieuwsbrief van januari over o.a. stadswandelingen, zondagmiddag concert in ’t Paradies, IVN lezing ‘Een inkijkje in het leven van de dassen’, en nog meer in de agenda. Lees het hier https://shoutout.wix.com/. Bron: Seniorenraad Roermond.

27-12-2022: Energietoeslag in 2022 en 2023.
De energietoeslag van ongeveer € 1.300 wordt opnieuw in 2023 uitgekeerd.
Gemeenten kunnen al in 2022 € 500 van de energietoeslag voor 2023 uitkeren.
U vraagt de energietoeslag aan bij uw gemeente.

27-12-2022: KBO-PCOB nieuwsbrief van eind 2022. Lees het hier https://nieuwsbrief.kbo-pcob.nl. Bron: KBO-PCOB.

27-12-2022: BeterOud nieuwsbrief van december nr. 2: Sociaal werk, valpreventie, GoldenSports etc. Klik op https://cdn.flxml.eu om deze te lezen. Bron: BeterOud.

2-12-2022: BeterOud nieuwsbrief van december: Test je verkeerskennis, herken eenzaamheid, aan de slag met zingeving etc. Klik op https://cdn.flxml.eu om deze te lezen. Bron: BeterOud.

2-12-2022: Senioren Roermond nieuwsbrief van december over o.a. stadswandelingen, zorgverzekeringen vergelijken, Samen uit eten, en nog meer in de agenda. Lees het hier https://shoutout.wix.com/. Bron: Seniorenraad Roermond.

28-11-2022: KBO-PCOB nieuwsbrief van november, o.a. over Pensioenwet, bouw van seniorenwoningen, etc. Lees het hier https://nieuwsbrief.kbo-pcob.nl. Bron: KBO-PCOB.

20-11-2022: KBO Limburg is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die leden tegen een kleine vergoeding hulp kunnen verlenen bij de aangifte inkomstenbelasting 2022. Zij die hiervoor belangstelling hebben kunnen zich rechtstreeks melden bij het bondsbureau van KBO Limburg:
Postbus 960, 6040 AZ Roermond.
Steegstraat 5, 6041 EA Roermond.
Tel.nr. 0475-381740

13-11-2022: Beknopt verslag van de ALV van KBO Limburg betreffende de uittreding uit de Unie KBO en KBO-PCOB.

13-11-2022: KBO-PCOB verenigingsnieuws van november 2022, o.a. over armoede, pensioenstelsel, veiligheid met de feestdagen, is te lezen via deze link https://nieuwsbrief.kbo-pcob.nl. Bron: KBO-PCOB.

13-11-2022: BeterOud nieuwsbriefspecial van november 2022 over mantelzorg. Klik op https://cdn.flxml.eu om deze te lezen. Bron: BeterOud.

1-11-2022: Senioren Roermond nieuwsbrief van november over o.a. herfstwandelingen, hoe bereid je je voor op je pensioen, muziek, en nog meer in de agenda. Lees het hier https://shoutout.wix.com/. Bron: Seniorenraad Roermond.

28-10-2022: BeterOud nieuwsbrief van oktober, met tips over mantelzorg, dementie etc. Klik op https://cdn.flxml.eu om deze te lezen. Bron: BeterOud.

17-10-2022: De Rabo ClubSupport heeft voor onze vereniging een bedrag van € 142,33 opgeleverd, bijeen gestemd door 20 personen. Zij worden hartelijk bedankt voor hun steun aan KBO Roermond.

14-10-2022: Samenvatting Bezoek aan Risk Factory in Venlo op 12-10-2022.
Nadat dit bezoek eerder al in maart 2022 op het programma stond doch toen vanwege Corona niet kon doorgaan, is dat vandaag alsnog door onze leden bezocht. Om 12 uur werden we door een bus bij De Donderie opgehaald en naar Venlo gebracht. Daar aangekomen werden we opgewacht door een aantal vrijwilligers van Risk Factory en naar de ontvangstruimte gebracht. Na een korte toespraak en uitleg werden we in 3 groepen verdeeld en door de vrijwilligers langs de diverse aandachtspunten als o.a. verkeersveiligheid, brandveiligheid en internetveiligheid gebracht. In elk van die ruimtes kregen we een uitgebreide aanvulling van informatie, praktijkoefeningen en belevingen welke ons in het dagelijks leven zouden kunnen overkomen om beter gesterkt weer naar buiten te stappen. De ervaring opdoen in de praktijkgelijke omgeving zonder dat je zelf de risico’s loopt is van groot belang om er beter tegen opgewassen te zijn mocht de werkelijkheid zich voordoen. Ook de koffie en cake in de pauze was naar smaak van allen.
Na afloop werden we om 16 uur weer in de bus naar huis gebracht en een wijze les rijker. De deelnemers gaven allen aan genoten te hebben van een leerzame middag,

7-10-2022: KBO-PCOB verenigingsnieuws van oktober 2022 is te lezen via deze link https://nieuwsbrief.kbo-pcob.nl. Bron: KBO-PCOB.

7-10-2022: BeterOud nieuwsbriefspecial van oktober 2022 o.a. over valpreventie. Klik op https://cdn.flxml.eu om deze te lezen. Bron: BeterOud.

7-10-2022: Senioren Roermond nieuwsbrief van oktober over o.a. de week van de ontmoeting, vrijwilligersproeverij. Lees het hier https://shoutout.wix.com/. Bron: Seniorenraad Roermond.

26-9-2022: Belangrijke informatie over regelingen t.b.v. inkomensondersteuning binnen gemeente Roermond 2022. Een overzicht. Bron: Raad van Ouderen.

25-9-2022: KBO-PCOB nieuwsbrief Prinsjesdag editie. Lees het hier https://nieuwsbrief.kbo-pcob.nl. Bron: KBO-PCOB.

25-9-2022: BeterOud nieuwsbrief van september, met tips over internetgebruik, valpreventie, blijven autorijden, bewegen. Klik op https://cdn.flxml.eu om deze te lezen. Bron: BeterOud.

12-9-2022: KBO-PCOB verenigingsnieuws van september 2022, o.a. over pensioenactie, workshoptours, Vera verrast, is te lezen via deze link https://nieuwsbrief.kbo-pcob.nl. Bron: KBO-PCOB.

12-9-2022: KBO-PCOB nieuwsflits 1 september 2022. https://nieuwsbrief.kbo-pcob.nl.

28-8-2022: BeterOud nieuwsbrief van augustus. Klik op https://cdn.flxml.eu om deze te lezen. Bron: BeterOud.

19-8-2022: KBO-PCOB nieuwsbrief van augustus 2022: koopkrachtproblemen en prijsstijgingen en meer. Te lezen via deze link https://nieuwsbrief.kbo-pcob.nl. Bron: KBO-PCOB.

15-8-2022: Senioren Roermond 2e nieuwsbrief van augustus over o.a. de BoodschappenPlusBus, stadswandelingen, sportzomer. Lees het hier https://shoutout.wix.com/. Bron: Seniorenraad Roermond.

15-8-2022: Sinds een aantal weken is een groep bewoners van ’t Veld twee inloop- en ontmoetingsmomenten gestart in “de Velderie” , samen met VIJF. Klik op de afbeelding van de flyer voor meer informatie. Bron: VIJF.

4-8-2022: Verloopt uw rijbewijs binnenkort of wilt u uw rijbewijs uitbreiden met een categorie? Dan kunt u met ingang van 1 augustus 2022, onder bepaalde voorwaarden, uw rijbewijs online verlengen. Kijk hiervoor op www.rdw.nl/rijbewijsverlengen en/of www.roermond.nl/rijbewijs. Let op: dit geldt voor de normale verlenging van uw rijbewijs. Bent u ouder dan 75 jaar, dan volgt u deze procedure. Bron: gemeente Roermond.

2-8-2022: Senioren Roermond nieuwsbrief augustus met links naar allerlei activiteiten voor senioren in Roermond, o.a. stadswandelingen, Senioren in ’t groen. Lees het hier https://shoutout.wix.com/. Bron: Seniorenraad Roermond.

2-8-2022: BeterOud nieuwsbrief van juli. Klik op https://cdn.flxml.eu om deze te lezen. Bron: BeterOud.

24-7-2022: KBO-PCOB nieuwsbrief van juli 2022: veilig met vuur, medische vraagstukken, zomerreces. Te lezen via deze link  https://nieuwsbrief.kbo-pcob.nl. Bron: KBO-PCOB.

14-7-2022: Energietoeslag voor mensen met een kleine beurs. Als gevolg van de sterk gestegen energieprijzen hebt u mogelijk recht op een energietoeslag van de overheid. Meer informatie hierover kunt u vinden op deze website van de overheid https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/koopkracht/vraag-en-antwoord/hoe-vraag-ik-de-energietoeslag-aan-van-ongeveer-€-1300?
U kunt voor informatie ook deze brief van KBO-PCOB over energietoeslag lezen.

5-7-2022: VIJF, voor zorg en ondersteuning in de gemeente Roermond, is nu ook telefonisch bereikbaar, op werkdagen van 09.00-16.30 uur. Nummer 0475-384639.

25-6-2022: Voor informatie over Vijf/De Wegwijzer, klik op de volgende link flyer Vijf.pdf

25-6-2022: Voor informatie over de seniorenadviseur, klik op de volgende link flyer-seniorenadviseur.pdf

26-5-2022: Waarom een Sociale Boekhouder in de gemeente Roermond?
•Wereld van inkomensondersteunende maatregelen is complex
•Burgers die de steun het hardste nodig hebben, haken als eerste af
•Aanbod van gemeente komt pas in beeld wanneer er problemen zijn
•Voorkomen dat er schulden of armoede ontstaat
•Aanvullend op de huidige voorzieningen

15-5-2022: Bericht en folder “Oog voor de mantelzorger” van de gemeente Roermond, van belang voor mantelzorgers.
Het bericht en de folder kunt u lezen door te klikken op de links.

24-12-2021: Ledenwerving 2022. Iedereen kent in zijn omgeving wel mensen, die ook lid zouden kunnen zijn of worden van KBO Roermond. Het bestuur heeft besloten om in het hele jaar 2022 een bonus ter beschikking te stellen van € 5,00 per nieuw geworven lid; je mag zoveel nieuwe leden aanbrengen als je zelf wilt. Nieuwe leden moeten aangeven wie hen heeft aangeworven. De bonus wordt uitbetaald als het nieuwe lid de contributie 2022 betaald heeft. Voor de nieuwe leden gelden de normale contributiebedragen.

18-12-2021: Advies over Thuis in de Wijk, nu en straks! Hoe staan wij als ouderen in de samenleving en in onze wijk. Lees en bekijk het advies van de Raad van Ouderen. Bron: BeterOud.

10-12-2021: Ouderen vanaf 65 jaar zonder Omnibuzz pas reizen gratis met Omnibuzz naar vaccinatielocatie voor boosterprik.
Ouderen vanaf 65 jaar zonder Omnibuzz pas kunnen vanaf 1 december 2021 weer gratis reizen naar de locatie waar ze terecht kunnen voor hun boosterprik. Dit hebben de 30 deelnemende gemeenten aan de GR Omnibuzz besloten.
Eerder dit jaar hebben de ouderen ook van het gratis vervoer gebruik gemaakt tijdens de eerste en tweede vaccinatieronde. Tot op heden heeft Omnibuzz in het kader van de eerste en tweede prik voor niet-klanten ruim 14.500 ritten uitgevoerd. Het besluit om de ouderen ook nu weer gratis te laten reizen met Omnibuzz is een logische.
De gemeenten willen dat zoveel mogelijk ouderen in de gelegenheid zijn om de boosterprik te krijgen. Bovendien gebeurt het reizen met Omnibuzz volgens de geldende COVID-19 maatregelen en dus zo veilig mogelijk.
Voor de klanten van Omnibuzz is het vervoer naar de vaccinatielocatie, net als bij de eerste en tweede vaccinatie, ook weer gratis.
Niet-klanten kunnen hun rit rechtstreeks regelen door contact op te nemen met ritreservering van Omnibuzz, telefoonnummer 0900 – 0699.

26-11-2021:

Bron: Dagblad De Limburger

2-7-2021: Roermond voor elkaar. Elkaar helpen was nog nooit zo makkelijk.
Zoek je iemand die eenmalig iets voor jou kan betekenen? Een klusje, een boodschap, hond uitlaten, omdat je het zelf even niet kan? Je kunt deze vraag nu gemakkelijk zelf plaatsen op Roermond voor elkaar:
Ik zoek iemand om…
Ben jij die betrokken burger die best iets voor een ander wil betekenen, maar kost structureel vrijwilligerswerk net iets te veel tijd? Dan kun je terecht op: Ik wil helpen.
Heb je vragen over het plaatsen van een oproep neem dan contact op met info@actiefroermond.nl of bel 0475-345135.

25-6-2021: Ommetje app.

Hoogleraar Erik Scherder over de voordelen van een Ommetje lopen
De Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na elke wandeling een nieuw Hersenweetje. Wist jij bijvoorbeeld dat regelmatige beweging je weerstand kan verhogen, dat bewegen helpt bij het onthaasten en dat bewegen je creativiteit verbetert?
Meer weten over Ommetjes lopen of vragen over de app?  Klik hier. Bron: Hersenstichting.

25-6-2021: De Nieuwsbrief over ouderenmishandeling van Seniorvriendelijk Roermond. Bron: gemeente Roermond.

30-5-2021: Wandelinitiatief. Misschien hebt u er ook wat moeite mee om elke dag in beweging te komen. Dan is wandelen met behulp van een  “wandelbingokaart” wellicht voor u een optie. Met deze door Team Sportservice Schagen (klik voor de website) ontwikkelde kaart kunt u in uw dagelijkse routes voldoende afwisseling brengen om het leuk te maken en te houden. Bron: Team Sportservice.nl.

Senioren die zich nu eenzamer voelen of een hulpvraag hebben kunnen dhr. Martin Koelen (KBO Roermond-ouderenadviseur) bellen: 0475331284 of een mail sturen naar amkoelen@ziggo.nl. Gebruikt u skype, dan kan het gesprek ook op die manier gevoerd worden; procedure: eerst bellen met bovenstaande telefoonnummer om de verbinding te bespreken en daarna kan via de beeldverbinding het contact tot stand komen.

23-11-2020: Initiatief. Op het Pierre Huyskensplein hebben de bewoners iets bedacht om te weten of het met alle bewoners goed gaat in deze coronatijd. Tot elf uur kun je het rood blauwe kaartje omdraaien naar “alles in orde” . Heb je het niet omgedraaid, dan wordt iemand van je familie gebeld om te gaan kijken wat er aan de hand is. Er zijn twee mensen die de taak op zich hebben genomen om iedere morgen een rondje door het huis te lopen. Zij bellen dus zelf niet aan, maar waarschuwen de familie.
Misschien een idee om op een of andere manier na te volgen?

9-5-2020: KBO-PCOB start Digibellijn
via telefoonnummer 0303400660 op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur voor digitale ondersteuning senioren door tabletcoaches.
Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen geeft het RIVM een aantal leefregels. Een gevolg hiervan is dat veel senioren op dit moment (vrijwel) geen bezoek meer ontvangen. Bovendien blijven ze zoveel mogelijk thuis. De activiteiten waaraan ze meedoen zijn afgelast. Er zijn senioren die dit met digitale middelen weten te compenseren. Ze bestellen hun boodschappen digitaal, ze beeldbellen of gebruiken WhatsApp. Om dat te kunnen moet je wel digivaardig zijn. Dat zijn veel senioren echter nog niet. Tabletcoaches van KBO-PCOB ondersteunen al enige jaren senioren die de digitale weg willen bewandelen. Omdat er geen bijeenkomsten zijn waar tabletcoaches hulp kunnen bieden, worden senioren vanaf vandaag ondersteund via de Digibellijn. Tabletcoaches die senioren helpen digivaardig te worden en te blijven, zullen via de Digibellijn vragen beantwoorden en ondersteuning bieden. Heeft u een vraag over bijvoorbeeld beeldbellen of over het gebruik van WhatsApp? Bel de Digibellijn en stel uw vraag aan een tabletcoach.

22-4-2020 Corona contactmogelijkheden voor u of een ander versus coronamaatregelen:

Speciale telefoonlijn KBO-PCOB: voor al uw vragen van ma-vrij 09.00-17.00 uur: tel.no. 0303400600.

4-3-2020: Coronavirus. Wat kunt u doen om verspreiding te voorkomen? Voor meer informatie bekijkt u de website van de Rijksoverheid: rijksoverheid.nl/coronavirus. Voor alle algemene vragen en zorgen over het coronavirus heeft de Rijksoverheid tevens een landelijk nummer geopend, publieksinformatienummer 08001351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Meer informatie over het coronavirus is ook te vinden op website van de GGD Limburg-Noord: www.ggdlimburgnoord.nl. De GGD Limburg-Noord is op werkdagen tussen 8.30-17.00 uur bereikbaar via het algemene informatienummer 088 11 91 200.