Corona nieuws

12-7-2022: Er zijn geen coronamaatregelen meer, maar desondanks is het verstandig om toch de basisadviezen in acht nemen:
Was vaak uw handen. Schud geen handen.
Klachten? Blijf thuis en doe een (zelf)test.
Zorg voor voldoende frisse lucht.
Haal een vaccin, boosterprik of herhaalprik.
De eerste vaccinaties beschermen niet meer voldoende, dus haal een boosterprik als de mogelijkheid er is.
Hoest en nies in uw elleboog.

1,5 meter blijft een veilige afstand, zeker bij kwetsbare groepen.

Reisadviezen, mocht u vakantieplannen hebben.

17-02-2022: Persconferentie 15 februari:

Stap 1: Per direct vervalt het advies om thuis niet meer dan 4 mensen te ontvangen. Ook het advies om zoveel mogelijk thuis te werken wijzigt in: werk maximaal de helft van de werktijd op kantoor.

Stap 2: Vanaf vrijdag 18 februari kunnen alle locaties in ons land weer open tot 01.00 uur. Het coronatoegangsbewijs (3G) blijft nog tot 25 februari gelden op alle locaties waar die nu al getoond moet worden. Zoals in de horeca, in bioscopen, musea en theaters en bij professionele sportwedstrijden. Eenmaal binnen op deze locaties is een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht. Ook geldt er geen bezoekersnorm meer. Op locaties met meer dan 500 mensen is een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing nog wel verplicht. Het isolatieadvies na een positieve test wordt ingekort naar 5 dagen, mits iemand 24 uur geen klachten meer heeft.

Stap 3: De laatste stap zetten we op vrijdag 25 februari. Dan gelden weer de normale openingstijden en nemen we afscheid van: het coronatoegangsbewijs (3G) op locaties waar minder dan 500 mensen binnen zijn, de verplichte 1,5 meter afstand, het dragen van een mondkapje bij verplaatsing in de horeca, in het onderwijs of in de winkel, een maximaal aantal bezoekers en een vaste zitplaats in bijvoorbeeld de horeca. Dat betekent dus dat ook de grote nachtclubs, discotheken, festivals en evenementen weer onbeperkt opengaan. Op plekken binnen waar meer dan 500 mensen bij elkaar komen en hier geen vaste zitplaats hebben, bijvoorbeeld in de nachthoreca of op festivals, moet iedereen een negatieve testuitslag laten zien. Dit geldt niet voor doorstroomlocaties zoals beurzen en congressen. Om kwetsbare mensen de mogelijkheid te bieden om veilig te reizen, blijft het ook vanaf 25 februari nog verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer en op de luchthaven. Bron: Rijksoverheid.nl.

28-01-2022: Maatregelen na de persconferentie 25 januari. ‘De Huiskamer’ kan voorlopig dus doorgang vinden met inachtneming van de algemene maatregelen.

Algemene website van de overheid over covid-19.

15-01-2022: De laatste aanpassingen van de regels omtrent corona, minimaal geldend tot en met 25 januari. Tot dan kan “de Huiskamer” niet doorgaan. Sportactiviteiten zijn wel toegestaan, dus onze winterwandelingen zijn voor iedereen toegankelijk.
Website van de rijksoverheid.
Vraag en antwoord pagina.

26-12-2021: Een overzicht van de maatregelen zoals die gelden na de laatste persconferentie van de regering, kunt u lezen op de website van de rijksoverheid.

24-9-2021: Horecabezoek zonder smartphone. Gevaccineerden zonder smartphone kunnen via de Corona Check-website een papieren coronapas aanvragen. Wie geen DigiD, smartphone of computer met printer heeft, kan een coronabewijs op papier toegestuurd krijgen. Hiervoor kun je bellen naar de helpdesk van Corona Check via het telefoonnummer 0800-1351. Bron: Raad van Ouderen.